Praktische informatie

Home » Over onze school » Praktische informatie

Praktische informatie

Contactgegevens

Adres: Frans Halsstraat 25 4625 BR Bergen op Zoom
Tel: 0164-249001
Email: info@vrijeschooldezeeridder.nl

Team

Directeur: Tamar Chavardès
Intern begeleider: Heidi Thieme
Klas 1: Petra de Waal en Madelief Roelants
Klas 2-3: Regina Kom en Callista Both
Klas 4-5: Dorthy van der Male en Madelief Roelants

Schooltijden

Wij werken met een vijfgelijke dagenrooster. Dat betekent dat de kinderen alle dagen naar school gaan van 8.30 uur tot 14.00 uur. De kleuters zijn op woensdag altijd vrij.

Gezonde school: lunch en trakteerbeleid

Gezien het continurooster, lunchen de kinderen met de leerkracht. De kinderen nemen een stuk fruit en een gezonde lunch mee naar school. We drinken water of thee in de klas, hier hebben zij een eigen mok voor op school staan.

Bij de kleuters wordt de lunch verzorgd door school. Er hoeft dus géén broodtrommel en beker drinken meegenomen te worden. Mochten er allergieën zijn; graag even overleggen met de leerkracht. We eten ook fruit met de kleuters. De kinderen nemen van huis een stuk fruit mee en leggen deze ’s ochtends op de fruitschaal. Voor drinken wordt gezorgd.

Verjaardagen vinden wij belangrijk en vieren wij graag uitgebreid. Omdat wij een gezonde school zijn, vragen wij ook om een gezonde traktatie; fruit, groente of gezonde, zelfgebakken koek.

Laarzen en sloffen

Omdat wij graag veel buiten zijn, hebben alle kinderen op school laarzen (en eventueel ook een regenpak). Binnen dragen de kinderen sloffen of binnenschoenen.

Ouderbijdrage

De Zeeridder is een school waar lesgegeven wordt vanuit de vrijeschoolpedagogiek. Een van de kernwaarden is het werken met natuurlijke materialen en het vieren van jaarfeesten. Daarnaast verzorgen wij voor de kleuters de lunch en de ingrediënten voor alle kook en bakmomenten van de hogere klassen. Om dit te kunnen waarborgen willen wij u vragen om een vrijwillige jaarlijkse ouderbijdrage. De bedragen zijn als volgt:

  • 1e kind: 200 euro
  • 2e kind:  150 euro
  • 3e kind (of meer): 100 euro

Medezeggenschapsraad (MR)

Onze school heeft ook een medezeggenschapsraad, die zo’n 8 keer per jaar samenkomt. Twee leden hiervan komen ook in de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad).

De leden van de Medezeggenschapsraad van De Zeeridder zijn Sarah Zimmerman en Femke Delrue. Zij vormen namens de ouders de MR samen met de leerkrachten Dorthy van der Malen en Heidi Thieme.

Voor vragen zijn zij bereikbaar via het volgende emailadres: mr@vrijeschooldezeeridder.nl

De Kleine Zeeridder

De Kleine Zeeridder is een antroposofische peutergroep die nauw samenwerkt met onze school. Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom op de peutergroep. Voor meer informatie en inschrijving: www.mamaloekinderopvang.nl