Praktische informatie

Home » Over onze school » Praktische informatie

Praktische informatie

Contactgegevens

Adres: Frans Halsstraat 25 4625 BR Bergen op Zoom
Tel: 0164-249001
Email: info@vrijeschooldezeeridder.nl

Team

Het huidige team van de school bestaat uit een directeur, een intern begeleider en zes leerkrachten, een management assistent en een conciërge. De directeur en de intern begeleider vormen samen het managementteam.  

Directeur: Tamar Chavardès  
Intern begeleider: Heidi Thieme  
Kleuters groep A: Hanna Lint  
Kleuters groep B: Desiree Vriethoff  
Klas 1: Petra de Waal en Regina Kom
Klas 2-3: Pien Verstappe  
Klas 4:  Veronique van Rutten & Regina Kom
Klas 5 – 6 : Babs van den Eijnden & Dorthy van der Male

Management assistent: Marrit Langenberg  
Onderwijsassistent (in opleiding): Isolde Nieuwenhuizen 
Conciërge: Janko Maaskant  

Schooltijden

Wij werken met een vijfgelijke dagenrooster. Dat betekent dat de kinderen alle dagen naar school gaan van 8.30 uur tot 14.00 uur. De kleuters zijn op woensdag altijd vrij.

Gezonde school: lunch en trakteerbeleid

Gezien het continurooster, lunchen de kinderen met de leerkracht. De kinderen nemen een stuk fruit en een gezonde lunch mee naar school. We drinken water of thee in de klas, hier hebben zij een eigen mok voor op school staan.

Bij de kleuters wordt de lunch verzorgd door school. Er hoeft dus géén broodtrommel en beker drinken meegenomen te worden. Mochten er allergieën zijn; graag even overleggen met de leerkracht. We eten ook fruit met de kleuters. De kinderen nemen van huis een stuk fruit mee en leggen deze ’s ochtends op de fruitschaal. Voor drinken wordt gezorgd.

Verjaardagen vinden wij belangrijk en vieren wij graag uitgebreid. Omdat wij een gezonde school zijn, vragen wij ook om een gezonde traktatie; fruit, groente of gezonde, zelfgebakken koek.

Laarzen en sloffen

Omdat wij graag veel buiten zijn, hebben alle kinderen op school laarzen (en eventueel ook een regenpak). Binnen dragen de kinderen sloffen of binnenschoenen.

Vrijwillige ouderbijdrage

De Zeeridder is een school waar lesgegeven wordt vanuit de vrijeschoolpedagogiek. Een van de kernwaarden is het werken met natuurlijke materialen en het vieren van jaarfeesten. Daarnaast verzorgen wij voor de kleuters de lunch en de benodigdheden voor alle kook en bakmomenten van de klassen. Om dit te kunnen waarborgen willen wij u vragen om een vrijwillige jaarlijkse ouderbijdrage. De bedragen zijn als volgt:  

  • 1 kind: 200 euro
  • 2 kind:  350 euro
  • 3 kinderen (of meer): 450 euro

Natuurlijk stellen wij het zeer op prijs deze bijdrage te ontvangen, wel is het belangrijk te weten dat deze bijdrage te allen tijde vrijwillig blijft; een kind zal nooit worden uitgesloten voor een school activiteit indien de ouderbijdrage niet is voldaan.  

Medezeggenschapsraad (MR)

Onze school heeft ook een medezeggenschapsraad, die zo’n 8 keer per jaar samenkomt. Twee leden hiervan komen ook in de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad).

De leden van de Medezeggenschapsraad van De Zeeridder zijn Charles Giesberger en Lot Hartman. Zij vormen namens de ouders de MR samen met de leerkrachten Dorthy van der Malen en Heidi Thieme.

Voor vragen zijn zij bereikbaar via het volgende emailadres: mr@vrijeschooldezeeridder.nl

De Kleine Zeeridder

De Kleine Zeeridder is een antroposofische peutergroep die nauw samenwerkt met onze school. Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom op de peutergroep. Voor meer informatie en inschrijving: www.mamaloekinderopvang.nl