Het team

Home » Over onze school » Het team

Voorstellen Leerkrachten

In het schooljaar 2020-2021 zal ons team bestaan uit de volgende zes enthousiaste mensen.
   
Directie Tamar Chavardès (2 dagen)
Intern Begeleider Heidi Thieme (2 dagen)
Kleuterklas Hanne Lint
Klas 1/2 Petra de Waal (3 dagen) en Wieteke Mighorst (2 dagen)
Klas 3/4 Dorthy van der Male (4 dagen) en Tamar Chavardès (1 dag)
Vakdocent creatief Petra de Waal (1 dag)

Hieronder stellen zij zich voor.

Petra de Waal

Met ingang van het nieuwe schooljaar mag ik het team van de Vrije School Bergen op Zoom versterken. Ik ga de nieuwe klas 1-2 (groep 3-4) starten en daarnaast zal ik de kunstzinnige vakken en handwerken gaan verzorgen.

Sinds 2003 werk ik als kleuterleerkracht op de Vrije School in Breda. Daarvoor werkte ik op de Vrije School in Roosendaal. Ik ben mijn loopbaan begonnen op Basisschool de Aanloop in Bergen op Zoom Daarnaast heb ik een opleiding schilderkunst en monumentale kunst gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Met mijn man woon ik in Halsteren. In mijn vrije tijd houd ik me ook bezig met kunst en loop ik veel, met mijn hond Charlie, een Beagle.

Wij hebben drie kinderen, die ook op de Vrije School zaten. Eerst op de onderbouw  in Roosendaal en daarna op de Vrije School in Breda en bovenbouw in Prinsenbeek.

Ik was blij verrast door de start van de Vrije School in Bergen op Zoom. En vind het een mooie uitdaging de school verder uit te helpen bouwen tot een mooie volwaardige Vrije School.

Ik hoop dat we snel weer normaal naar school kunnen en kijk ernaar uit jullie te ontmoeten in het nieuwe schooljaar!

Wieteke Mighorst

Ik mag volgend jaar klas 1/2 les gaan geven op donderdag en vrijdag.

Ik ben moeder van een puberzoon Ezra en getrouwd met Jacco.

In 2005, een half jaar na de geboorte van Ezra, heb ik mijn PABO-diploma op mogen halen.

Een week voor ik mijn  diploma ging ophalen ben ik als invalleerkracht gestart in een groep 3 in Poortugaal, net onder Rotterdam. 

Ik zou daar maar een half jaartje blijven maar dat werden er 13. Ik vond de reistijd en de vele files toch wel erg vervelend. Ook de vakanties niet helemaal gelijk met hier was moeilijk plannen.

Daarom ben ik anderhalf jaar geleden overgestapt naar een school hier in de regio.

De vacature voor het werken op een nieuwe vrije school kwam voorbij. Zonder te twijfelen ging mijn brief weg! Wat zou dat een mooie uitdaging zijn. En ik mag deze uitdaging aangaan.

Ik word heel blij van mijn gezin, een lekker kopje koffie of lunch met mijn vriendinnen, het zonnetje op mijn gezicht en een goed boek. 

Ook haken, ontwerpen van bedrukking voor kleding en etsen van glas doe ik in mijn vrije tijd.

Elke zaterdag ben ik te vinden op scouting. Ik begeleid daar de Explorers. De scouts van 15-18 jaar. 

Ik heb ontzettend veel zin om na de zomervakantie te starten!

Dorthy van der Male

Ik ben Dorthy van der Male en vanaf 1 augustus officieel juf van klas 3/4 van de Vrijeschool in Bergen op Zoom.

De afgelopen jaren heb ik bijna 18 jaar op een basisschool hier in de stad gewerkt en veel onderwijsontwikkelingen mee mogen maken. Nu is het tijd voor een nieuwe kans en een geweldige uitdaging om samen met het team van de Vrijeschool, ouders en kinderen samen te bouwen aan deze ontzettend mooie manier van onderwijzen.

In mijn vrije tijd heb ik veel hobby’s. Ik speel trombone bij fanfare Accelerando, af en toe bij een koperensemble en natuurlijk ook in een vastenavendband. Daarnaast ben ik ook lid van een musicalvereniging hier in Bergen op Zoom; the MusiCompany. Ik hou veel van lezen, klusjes doen in en rond het huis en ik waag regelmatig een poging om lekker te fietsen op mijn mountainbike in de bossen, of op mijn hometrainer thuis.

Ik ben een enthousiaste, gedreven leerkracht die leerlingen graag inspireert en motiveert. Kinderen zijn voor mij ook mijn “inspiratiebron”. Van hen leer ik veel; van hun onbevangenheid, natuurlijke nieuwsgierigheid en vooral hoe mooi en verschillend ze zijn. Ik hou ervan om kinderen hierin te begeleiden zodat ze al hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ik wil ervoor zorgen dat datgeen wat er geleerd (en ontdekt) wordt betekenis heeft.

En bovenal wil ik de leerkracht zijn die leren niet alleen vanuit het cognitieve benadert maar leren in de breedste zin van het woord. Leren als persoon, het leren van vaardigheden die een persoon vormen. Leren over, van en met elkaar.

Ik weet en ik voel dat we dit samen kunnen en ook gaan doen op de Vrijeschool. Hier word ik erg blij en (nog) gelukkiger van!

Hanne Lint

IMG-20191026-WA0001

Vanaf november werk ik als kleuterjuf op de nieuwe vrije school.

Nauwlettend had ik alle berichten over de nieuwe school in Bergen Op Zoom gevolgd, om er direct te kunnen solliciteren.

Het was een zonnige dag toen de deur van ons nieuwe lokaal openging en we begonnen. Iedere morgen is het fijn om daar te zijn!

Samen met juf Tamar en de goede ondersteuning van ABBO zijn we met veel energie en goede zin gestart met de kleuterklas. Op de Krabbenkooi vonden we een fijne gastvrije plaats om te mogen starten.                                                                                                 Het vertrouwen van de ouders, die samen met ons de eerste stappen durfden te zetten, is groot. Dit allemaal samen, zorgde voor veel fijne momenten. We zijn graag in onze klas en hebben onze jaarfeesten goed kunnen vieren.

Het is fijn om in ons lokaal te zijn. De kleuters in de klas genieten van de mooie prentenboeken, de sprookjes, het schilderen, het tekenen en het wandelen over de kiek. Ze zijn een groot luisterend oor wanneer we vertellen over de bijen en het begin van de lente. De natuur geeft ons zo veel moois. Het heeft me verrast hoe fijn we het iedere dag weer hebben en hoe goed er door de kleuters wordt gewerkt, gegeten en gespeeld.

Met hetzelfde vertrouwen kijk ik naar de toekomst, kijk ik uit naar de groei van onze leerlingen, de nieuwe klas, onze nieuwe collega’s, ons nieuwe schoolplein en de nieuwe school.

Tot snel

Juf Hanne

Tamar Chavardès

Met heel veel plezier ben ik al bijna twee jaar nauw betrokken bij het opzetten, vormgeven en starten van de Vrijeschool in Bergen op Zoom. Bijzonder trots ben ik op alles wat wij tot nu toe hebben bereikt en op alles wat er nog komen gaat.  Volgend schooljaar gaan wij officieel starten en mag ik als directeur een team van vijf geweldige professionals leiden. Vrijeschool de Zeeridder, zoals de school vanaf heden genoemd mag worden, is een prachtige aanwinst voor de Brabantse wal. Het is een school waar straks ruim 200 kinderen met hoofd, hart en handen mogen ontdekken, beleven en leren.

De Vrijeschool is voor mij een plek die veiligheid en rust geeft. De verbondenheid, het samen vieren en delen en het feit dat de talenten van een ieder gezien en benut worden zijn aspecten waar ik heel blij van word. Ook de aandacht voor de natuur is voor mij een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Thuis geniet ik samen met mijn man en drie kinderen veel van de natuur. Wij mogen ons gelukkig prijzen met onze woning aan de rand van het bos, waar wij dagelijks verrast worden door al het natuurlijk schoon: de vogels, de eekhoorntjes, de bloemen, de paddenstoelen, de bloeiende bomen en ga zo maar door. Daarnaast vind ik het erg leuk om te zorgen voor onze hond, cavia`s en kippen en houd ik ervan om de krant of een goed boek te lezen of een wedstrijdje te tennissen.

Met veel enthousiasme kijk ik er naar uit om met het nieuwe team op een nieuwe locatie alle kinderen en hun ouders te mogen verwelkomen!

Heidi Thieme

Mijn naam is Heidi Thieme. Vanaf het jaar 2000 werk ik met veel plezier binnen stichting ABBO. Ik heb veel verschillende rollen vervuld. Ik ben begonnen als leerkracht en werd daarna remedial teacher. Vervolgens ben ik als intern begeleider aan de slag gegaan en heb ik daarnaast aan hoogbegaafde leerlingen lesgegeven. De laatste jaren heb ik met veel liefde en plezier gewerkt als directeur van de Montessorischool te Bergen op Zoom. Hoewel dit een hele fijne tijd was, heb ik gemerkt dat de zorg voor kinderen meer in mijn bloed zit dan het management. Ik ben dan ook dankbaar mezelf aan u te kunnen voorstellen als de intern begeleider van Vrijeschool De Zeeridder.

Naast de functie, past de visie van de Vrijeschool ook goed bij mij en mijn gezin. Mijn twee oudste kinderen volgen onderwijs op een vrije middelbare school in Breda. Ik zie hoe zij genieten van het hoofd, hart en handenprincipe en de symboliek in de verhalen.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag activiteiten met mijn gezin. Mijn man en ik en onze drie kinderen kamperen en reizen graag. Ook spreek ik graag af met vriendinnen, maar ik kan zeker ook genieten van een goed boek.

Graag ontmoet ik u binnenkort op De Zeeridder!

Hartelijke groet,

Heidi Thieme